Представники 10 країн їдуть в Париж на переговори щодо Сирії, Росію не покликали

27 Жовтня 2015, 15:39

У вівторок у Парижі пройде зустріч по Сирії за участю 10 держав. Про це йдеться в заяві глави МЗС Франції Лорана Фабіуса.

У документі, зокрема, зазначається, що на «робочій вечері» будуть присутні «головні партнери, залучені разом з Францією до врегулювання сирійської кризи: Саудівська Аравія, ОАЕ, Йорданія, Катар, Туреччина, Німеччина, США, Італія і Великобританія».

«Вони обговорять можливості для здійснення політичного переходу, який приведе до єдиної демократичної Сирії, поважаючої всі спільноти, а також посилення нашої боротьби проти тероризму», – йдеться в заяві.

Західні ЗМІ зазначають, що в цій зустрічі братимуть участь переважно представники більш низького рангу. Зокрема, від США до Парижа поїде перший заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, а не держсекретар Джон Керрі.

У свою чергу у Великобританії заявили, що участь глави британського МЗС Філіпа Хаммонда є «малоймовірною».

Напередодні в МЗС Франції повідомили про плани провести у вівторок міжнародну зустріч щодо врегулювання сирійської проблеми. При цьому у відомстві не уточнили формат запланованої зустрічі.

Як повідомлялося, 20 жовтня внаслідок російських авіаударів у Сирії загинули 42 людиниПравозахисники Human Rights Watch звинуватили Росію у військових злочинах у Сирії.