У Києві в квартирі наркодилера знайшли гранати та димові шашки

26 Жовтня 2015, 11:53

У Києві правоохоронці «закрили» підпільну нарколабораторію, у квартирі зловмисника, крім наркотиків та психотропів, оперативники знайшли зброю. Про це інформує прес-центр МВС.

«Під час обшуку у 31-річного киянина працівники ВБНОН Шевченківського РУ виявили не тільки лабораторію з виготовлення амфетаміну, а й зброю та безліч ключів: імовірно, від квартир та автомобілів, документи на транспортні засоби, паспорти громадян України з ознаками підробки, нагородні медалі та більше десятка мобільних телефонів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ванну кімнату та кухню чоловік обладнав під міні-цех із виготовлення психотропу. Посеред кімнати знаходився стіл, на якому господар фасував наркотичну  речовину.

Згідно з текстом, із квартири чоловіка правоохоронці вилучили близько 100 грамів амфетаміну на суму 30 тисяч гривень, 8 літрів прекурсорів, 8500 гривень, отриманих від продажу психотропу, лабораторне обладнання, електронні ваги, 2 гранати «РГД-5», тротилову шашку вагою 200 грамів та запал до неї, а також дві димові шашки.

«Неодноразово засуджений чоловік пояснив, що всі знайдені речі йому не належать. За його словами, він агент, якого ввели до кримінального угрупування.

Загалом під час документування злочинної діяльності підозрюваного правоохоронці вилучили близько 200 грамів амфетаміну», – наголошують у МВС.

Знайдені під час обшуку правоохоронцями речі направлені на дослідження.

Правоохоронці перевіряють підозрюваного на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень (зокрема, майнових злочинів) на території Києва.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві проводиться досудове розслідування за кількома статтями ККУ. Підозрюваному обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту. Остаточне покарання йому визначить суд.

Як повідомлялося, у Запоріжжі викрили наркодилерів, яким кокаїн присилали поштою з-за кордону.