Суд обрав запобіжний захід у вигляді застави для одного з “діамантових прокурорів”

22 Жовтня 2015, 19:54

Печерський районний суд Києва обрав для колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. грн (2500 мінімальних зарплат). Відповідне рішення оголосила на засіданні в четвер, 22 жовтня, слідчий суддя Світлана Шапотько.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Читайте також: "Діамантовий прокурор" пригрозив звернутися до суду, якщо його не поновлять на посаді

Після оголошення резулятивної частини рішення Корнієць заявив журналістам, що подаватиме апеляцію. Відповідаючи на запитання про те, чи є у нього необхідні кошти для внесення застави, він сказав:

"У мене немає таких коштів, я звернуся до громадськості, відкрию рахунок і, якщо вдасться зібрати цю суму, – внесу заставу".

Корнієць зазначив, що в іншому випадку слідчі органи можуть звернутися з ще одним клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

У свою чергу прокурор заявив, що його як процесуального керівника "в цілому влаштовує" винесене судом рішення".

Як повідомлялося, 21 жовтня заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив про намір прокуратури просити запобіжний захід у вигляді арешту для Корнійця в зв'язку з висунутою йому новою підозрою – у здирництві. Крім того, Корнійцю також повідомили про підозру у незаконному зберіганні зброї і незаконному придбанні засобів зняття інформації.

Нагадаємо, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня. Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Печерський райсуд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн – для Корнійця.

20 липня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і застави у розмірі 3,2 млн грн щодо екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Також нагадаємо, що Корнієць вніс заставу у 3,2 млн грн і так само, як і Шапакін, вийшов на волю.

Читайте також: Експертиза встановила вартість діамантів прокурора-хабарника