Аваков розповів, чи всі міліціонери зможуть стати поліцейськими

20 Жовтня 2015, 23:22

Стало відомо, як триватиме перехідний етап від міліції до поліції. У процесі відбору будуть розглядатися особисті якості працівника, наявність претензій до його служби та бажання служити далі у Національній поліції України. Про це глава МВС повідомив під час засідання колегії Міністерства внутрішніх справ України, інформує сайт відомства.

Аваков розповів про основні зміни у структурі, які вже поступово відбуваються. Він також зазначив, що після закінчення виборчого процесу ці зміни стануть "ще більш насиченими".

За словами міністра, перехід від міліціонера до поліцейського розпочинається з написання відповідного рапорту. Якщо до претендента по його службі немає претензій, людина переходить до наступного етапу – переатестації. Якщо ж такі претензії виникнуть, працівник може потрапити під скорочення. Проте відбір відбуватиметься за об'єктивною процедурою.

Читайте також: У МВС заявили про рекордну кількість учасників конкурсу на посади у кіберполіції

Аваков зазначив, що бійцям добровольчих батальйонів МВС "не слід переживати за своє майбутнє", оскільки вони матимуть змогу увійти або в структуру поліції спеціального призначення, або ж до лав Національної гвардії України.

"Ми жодного нашого бійця, офіцера не залишимо автоматично в стороні, не заслухавши і не розглянувши його ", –  наголосив Аваков.

Він також повідомив, що начальників головних управлінь Національної поліції в областях чекатиме конкурс. Визначатимуть найбільш достойних кандидатів консультативні комісії. До їх складу входитимуть як українські спеціалісти, так і закордонні фахівці, яких залучать до цього процесу.

Читайте також: Аваков похвалився результатами соціологічного дослідження про роботу патрульної поліції

Аваков додав, що в деяких великих містах держави будуть ліквідовані міські управління міліції. У той же час районні управління дещо змінять свої функції.