У Краматорську “Опозиційний блок” висунув кандидатом у міськраду бойовика “ДНР”

20 Жовтня 2015, 11:25

На виборах до міської ради Краматорська від партії «Опозиційний блок» йде активний сепаратист і колишній бойовик «ДНР» Олександр Єрмольченко, який брав участь у блокуванні військової техніки ЗСУ на підступах до міста в травні 2014 року, а пізніше воював у загонах російських терористів Ігоря Стрєлкова. Про це повідомили ЗМІ.

Єрмольчеко балотується по округу №1, в мікрорайоні Лазурний.

У вільному доступі в мережі досі перебувають сюжети російських телеканалів, в яких можна побачити Олександра Єрмольченка. 3 травня минулого року російський «Пєрвий канал» показав сюжет про те, як краматорські сепаратисти, серед яких був і Єрмольченко, блокують українську армію. За цей випадок Єрмольченко був внесений базу даних ресурсу «Миротворець».

Сюжет повністю:

Крім того, житель Краматорська Сергій Сільченко розмістив у Facebook фотознімок, на якому можна побачити людину, схожу на Олександра Єрмольченка, у військовій формі і зі зброєю. Як стверджують мешканці міста, Єрмольченко був активним бойовиком «ДНР» і воював у загонах Ігоря Стрєлкова, однак після відступу терористів з міста залишився в Краматорську.

Як повідомлялося, Блок Петра Порошенка висунув у Київську міськраду по округу №33 В'ячеслава Соболєва, який, за даними ЗМІ, є власником донецької мережі супермаркетів "Обжора" (де на касах агітували за сепаратизм), був близьким другом екс-президента Віктора Януковича і спонсорував бойовиків так званої "ДНР". У БПП запевнили, що зняли Соболєва з виборів, а також що він продав свою частку в мережі "Обжора" у 2007 році.