Вищий спецсуд визначив місце розгляду справи ГРУшників Алєксандрова і Єрофєєва

15 Жовтня 2015, 16:44

Колегія Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ визначила, що справу російських спецназівців Євгєнія Єрофєєва і Алєксандра Алєксандрова розглядатиме Госолеевскій районний суд м.Києва. Рішення озвучив суддя-доповідач у справі Станіслав Кравченко

"Направити до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Рішення набуває сили з моменту оголошення і оскарженню не підлягає", – сказав він.

Таким чином, Вищий спеціалізований суд задовольнив клопотання прокуратури, яка просила суд визначити Голосіївський райсуд Києва місцем підсудності, так як потерпілі проживають в цьому районі, а самі обвинувачені перебувають у Києві, в СІЗО СБУ. Одночасно, ВССУ відхилив клопотання апеляційного суду Києва.

У рішенні суду підкреслюється, що цей випадок можна вважати винятком, оскільки в Новоайдарському райсуді, де було скоєно злочини обвинуваченими, слухати його неможливо зважаючи проведення на тій території АТО.

"Колегія суддів вважає можливим визнати даний випадок винятковим і … для забезпечення права і свобод надіслати провадження в Голосіївський районний суд Києва", – підкреслюється в ухвалі суду.

Як повідомлялося, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Алєксандров були затримані 16 травня в зоні АТО в районі м.Щастя в результаті зіткнення.

Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євґєнія Єрофєєва "найманцями" та "поліцейськими ЛНР", а згодом офіційно відхрестилася від них.