СБУ викрила чиновників Київпастрансу на розкраданні 40 млн грн

13 Жовтня 2015, 17:20

Працівники служби безпеки України викрили корупційний механізм розкрадання коштів посадовцями комунального підприємства "Київпастранс". Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Протягом кількох років чиновники закуповували запасні частини та пневматичні шини для міського транспорту у низки комерційних структур столиці за завищеною у кілька разів вартістю. Розкрадання державних та комунальних коштів відбувалося й при оплаті підприємством інших товарів, робіт та послуг за цінами значно вищими за середньоринкові", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виведені гроші посадовці переводили у готівку через створені фіктивні фірми та привласнювали. Таким чином за останні чотири роки службові особи комунального підприємства "Київпастранс" незаконно привласнили майже 40 мільйонів гривень.

"Співробітники спецслужби спільно з міліцією провели санкціоновані обшуки за адресами реєстрації, місцезнаходження комерційних підприємств, місцями проживання посадових осіб, задіяних у корупційному механізмі. Правоохоронці вилучили документацію і магнітні носії інформації, що підтверджують факти здійснення протиправної діяльності, а також уставні документи та печатки фіктивних структур. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", – повідомили в СБУ.

Нагадаємо, в березні міліція відкрила справу про розкрадання 3 млрд грн у Київпастрансі.

У травні Кличко доручив провести розслідування щодо корупції в Київпастрансі.

У червні Київська адміністрація виявила порушення на 311,8 млн грн у діяльності КП «Київпастранс» за період 2013-2014 років.