МВС ініціювало перевірку ДАІ через штучний дефіцит бланків посвідчень водія і реєстрації авто

12 Жовтня 2015, 15:57

Міністерство внутрішніх справ пообіцяло покарати винних у створенні штучного дефіциту бланків у Центрах з надання послуг ДАІ. Про це повідомили у прес-центрі МВС

«У відомстві триває перевірка за фактом створення штучного дефіциту бланків. За результатами цієї перевірки посадовців, винних у створенні дефіциту бланків, притягують до відповідальності. Крім того, будуть прийняті рішення щодо оптимізації кількості таких Центрів», – йдеться у повідомленні.

У тексті додали, що дефіциту бланків не могло виникнути, оскільки їх щотижнево постачають у Центри.

«МВС і виробник бланкової продукції ДП «Поліграфкомбінат «Україна» раніше домовилися про забезпечення Центрів ДАІ бланками у щотижневому режимі. Остання партія бланків надійшла упродовж 8-9 жовтня 2015 року. Її обсяг склав майже 26 тисяч посвідчень водія та понад 26,2 тисяч бланків свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів», – зазначили у тексті.

У той же час, додали в МВС,  з'явилася інформація, що керівники окремих Центрів створюють штучний дефіцит бланків, навіть з огляду на наявність залишків продукції.

«Така ситуація не лише збільшує напругу в суспільстві, але й створює передумови для корупції», – наголосили у прес-центрі.

Як повідомлялося, у ДАІ не змогли відкрити реєстр власників автомобілів 6 жовтня, як передбачено законом.