На Донеччині відкрився модернізований пункт пропуску на окуповану територію

9 Жовтня 2015, 21:28

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в п'ятницю відкрив модернізований контрольний пункт в'їзду/виїзду (КПВВ) "Новотроїцьке" у Володарському районі Донецької області.

"Ми відкриваємо другий по-справжньому європейський контрольно-пропускний пункт. Два з половиною місяці тому я побачив тут величезні черги, люди ночували на узбіччях у чергах. Спільно з Прикордонною службою я окреслив задачу збільшити пропускну здатність, щоб наші громадяни, які живуть на тимчасово окупованій території, не страждали від цих проблем", – цитує Жебрівського прес-служба Донецької облдержадміністрації в п'ятницю.

Голова Донецької ОблВЦА наголосив, що перенесення КПВВ з селища Бугас до Новотроїцького дало змогу вивести з "сірої зони" до 30 тис. осіб. Крім того, облаштування чотирьох смуг транспортного руху, збільшення кількості прикордонників, що здійснюють перевірку, дозволило мінімум утричі поліпшити пропускну здатність пункту. Протягом доби військові перевіряють документи близько 7 тис. осіб.

Як зазначив перший заступник голови Прикордонної служби України Василь Серватюк, незабаром відбудеться відкриття оновленого КПВВ на Курахівському напрямку, після чого прикордонники почнуть роботу поблизу селища Гнутове. Досвід Донецької області Прикордонна служба планує застосувати на території сусідньої Луганської області.

Як повідомлялося, в п'ятницю в Краматорську також відбулася презентація центру допомоги учасникам АТО, що працюватиме при Донецькій обласній військово-цивільної адміністрації (ОблВЦА).

Зазначимо, в серпні оновлений пункт пропуску "Зайцеве" на Донеччині відкрили для в'їзду та виїзду.

Нагадаємо, Тука анонсував відкриття пішого пункту пропуску на окуповану територію.