Велика Британія заявила про намір розмістити війська у Балтійських країнах

8 Жовтня 2015, 12:45

Велика Британія приєднається до планів НАТО щодо розгортання військ на довгостроковій основі в країнах Балтії. Про це повідомив міністр оборони Сполученого королівства Майкл Феллон на засіданні голів оборонних відомств країн НАТО у Брюсселі, пише The Guardian.

Феллон заявив, що Велика Британія відправить невеликі групи військових до Польщі, Латвії, Литви та Естонії для того, аби стримати «російську агресію». 

Зазначається, що причиною цього стало підвищення напруги між Москвою і Заходом через збільшення російської військової присутності у Сирії.

Як зауважив Феллон, такі дії мають на меті заспокоїти східноєвропейських союзників НАТО і запевнити, що вони перебувають під захистом Альянсу.

«Це заспокоєння наших союзників на східному фланзі НАТО, зокрема країн Балтії та Польщі», – сказав Феллон.

Він також зауважив, що розміщення британських військ стане частиною нової місії НАТО з підготовки, оцінки та нарощування військового потенціалу у Польщі, Латвії, Литві та Естонії. За його словами, це буде прикладом присутності сил НАТО на довгостроковій основі з метою реагування «на будь-які подальші провокації та агресії».

Крім того, він додав, що «Росія робить складну ситуацію у Сирії набагато небезпечнішою». Феллон переконаний, що «якщо Росія хоче допомогти тут, то найкраще, що вони можуть зробити – використати свій вплив для того, аби зупинити бомбардування Башаром Асадом своїх же цивільних, їхніх дітей, їхніх міст та домівок. Тільки так Росія може допомогти у вирішенні цього конфлікту».  

Читайте також: Міністри оборони країн НАТО у Брюсселі обговорять російську агресію в Україні та Сирії.