Аеропорт “Київ” заборонив вилітати російським літакам через борги

7 Жовтня 2015, 13:11

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) 6 жовтня не випустив рейси авіакомпанії "Трансаеро" (РФ) Київ-Москва у зв'язку із заборгованістю перевізника перед аеропортом за обслуговування. Про це повідомили в прес-службі аеропорту.

Зазначається, що його наземні служби зупинили обслуговування рейсів "Трансаеро". Воно може бути відновлене після погашення заборгованості, або її частини, згідно з графіком погашення.

Сьогоднішні рейси "Трансаеро" з Жулян до Москви і з Москви в Жуляни, за даними онлайн-табло аеропорту, скасовані.

Як повідомлялося, станом на 23 вересня заборгованість "Трансаеро" перед аеропортом "Київ" становила $649,254 тис.

Аеропорт зазначав, що у разі несплати заборгованості згідно із запропонованим графіком, він буде змушений призупинити уявлення послуг та обслуговування "Трансаеро".

Проте 28 вересня стало відомо, що аеропорт "Київ" продовжив обслуговувати авіакомпанію "Трансаеро", оскільки компанія погасила частину заборгованості перед аеропортом згідно з графіком погашення.

Як повідомили тоді в прес-службі аеропорту, компанія повинна була погасити до 28 вересня заборгованість за липень у розмірі $127,485 тис., вона це зробила.

Крім того, компанія заборгувала аеропорту за обслуговування за серпень $319,337 тис. І повинна була погасити цю заборгованість двома траншами – до 5 і 12 жовтня відповідно.

"Трансаеро" також мала на той момент заборгованість перед столичним аеропортом за вересень у сумі $202,432 тис., яку також повинна погасити двома траншами – до 19 і 26 жовтня.

Уряд РФ прийняв рішення, що авіакомпанія "Трансаеро" збанкрутує, з 1 жовтня авіаперевізник закрив продаж квитків. Квитки "Трансаеро" в обидві сторони з початком перевезення до 15 грудня і закінченням після 15 грудня будуть анульовані.

"Трансаеро" також підпала під санкції України проти російських авіакомпаній, які набудуть чинності 25 жовтня.