Біля кордону з РФ розвідка виявила батарею російських “Градів”

30 Вересня 2015, 09:21

Командир так званого «9-го мотострілецького полку першого армійського корпусу "ДНР"» зібрав весь керівний склад ротної ланки в Маркиному для проведення батальйонних тактичних навчань. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За повідомленням, зі штабу так званого «Другого армійського корпусу ЛНР» російсько-терористичних військ спущений циркуляр на проведення бойового злагодження так званих «батальйонів територіальної оборони» до кінця жовтня.

"Здійснюється перегрупування незаконних збройних формувань, дислокованих в районі Спартака, Куйбишевського та Київського районів Донецька. Два підрозділи батальйонного рівня чисельністю до 450 осіб виведені з першої лінії на доукомплектування, передові позиції утримують зведені тактичні групи. Доукомплектування всіх бандформувань на даних ділянках відбувається за рахунок прибулих в Донецьк 800 військовослужбовців ЗС РФ", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що в смузі між Тельмановим та держкордоном з РФ зафіксовані позиції двох батарей гаубиць Д-30 (10 одиниць артилерійських установок) і батарея РСЗВ (6 од. БМ-21 «Град») російських військ.

Крім того, у Старобешевому терористи оглядають оптові бази і технічні будови на предмет розташування нових складів російсько-терористичних військ.

Силами «батальйонів територіальної оборони» «ЛНР» організовано патрулювання в містах Алчевськ, Стаханов і Перевальськ.

Нагадаємо, 29 вересня контактна група домовилася про відвід озброєння калібром менше 100 мм. 

Як повідомлялося, тижнем раніше під Луганськом розвідка виявила базу російських спецназівців.