Київський суд продовжив арешт російських ГРУшників

29 Вересня 2015, 11:08

Затриманих під Щастям російських ГРУшників Євгєнія Єрофєєва та Алєксандра Алєксандрова триматимуть під вартою щонайменше до 21 листопада. Таке рішення ухвалив Голосіївський райсуд Києва.

Відповідне рішення оголосив у вівторок головуючий на підготовчому засіданні суддя Микола Дідик.

Окрім того, Голосіївський районний суд своєю ухвалою направив матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Єрофєєва і Алєксандрова до Апеляційного суду Києва, щоб той, у свою чергу, передав документи до Вищого спецсуду з розгляду цивільних кримінальних справ для визначення підсудності.

Раніше адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська і адвокат Алєксандрова Костянтин Кравчук висловили переконання, що матеріали справи повинні розглядатися в Новоайдарському суді,Луганщини оскільки події, які інкримінують російським спецпризначенцям, відбулися у тій місцевості.

У свою чергу, сторона обвинувачення наполягає на тому, що на Луганщині неможливе проведення засідань суду через складну безпекову ситуацію.

Як повідомлялося, прокуратура готується просити для ГРУшників максимальне покарання.

Нагадаємо, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Алєксандров були затримані 16 травня в зоні АТО в районі м.Щастя в результаті зіткнення.

Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євґєнія Єрофєєва "найманцями" та "поліцейськими ЛНР", а згодом офіційно відхрестилася від них.

28 липня російська "Газета.Ru" написала, що нібито відбувся обмін росіян Алєксандрова і Єрофєєва на українських бійців, але в СБУ спростували цю інформацію.

Раніше в СБУ повідомили, що суд над затриманими в Щасті російськими військовими заплановано на вересеньРозглядають варіант обміну затриманих російських військових на полонених українських бійців.