Донецькі слідчі публічно викликали на допит 25 представників верхівки “ДНР”

28 Вересня 2015, 18:52

Слідче управлінням ГУМВС України в Донецькій області проводить спеціальне досудове розслідування відносно «міністрів», «депутатів народної ради» та інших керівників так званої «ДНР». Про це повідомила прес-служба обласної міліції.

Згідно з чинним законодавством, організатори терористичних ланок самопроголошеної республіки, які ховаються на окупованій території, можуть бути засуджені заочно.

"Обвинувачені або підозрювані у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, у встановленому законом порядку будуть викликатися на допити через ЗМІ", – йдеться в повідомленні.

За повідомленням, у першу чергу документується діяльність верхівки так званої «Донецької народної республіки».

На сьогодні офіційно оголошені в розшук 26 керівників різних підрозділів і представників владних структур терористичної організації. Відносно однієї особи матеріали направлені до суду для заочного засудження, стосовно ще 10 «держдіячів» бандформування вирішується питання про передачу матеріалів до суду.

Список 25 осіб, публічно викликаних на допит, можна проглянути на сайті Донецького ГУ МВС.

Нагадаємо, 9 вересня слідчі правоохоронних органів Донецької області викликали на допит трьох представників "козачого війська", які воюють у лавах бойовиків так званої "Донецької народної республіки.

Раніше ГУ МВС Донеччини викликало на допит сімох "міністрів" та керівників інших структур так званої "Донецької народної республіки".