У Каталонії на регіональних виборах перемогли прихильники відокремлення від Іспанії

28 Вересня 2015, 09:59

На виборах до регіонального парламенту, що відбулися в Каталонії у неділю, перемогли політичні партії, що підтримують відокремлення цієї автономної області від Іспанії. Про це інформують ЗМІ.

Згідно з підрахунком майже усіх бюлетенів, група симпатиків відокремлення здобуває 62 місця у 135-місному парламенті регіону.

«В разі об’єднання лівих політичних сил, що виступають за незалежність, у політиків буде 68 місць, необхідних для просування оголошеного раніше плану – зробити Каталонію незалежною вже в 2017 році», – зазначають ЗМІ.

Рекомендуємо до прочитання: Каталонські сепаратисти висунули ультиматум владі Іспанії: погрожують проголосити незалежність

Згідно з текстом, нинішнє голосування в Каталонії може призвести в подальшому до референдуму про незалежність, дозвіл на який досі не давав центральний уряд Іспанії.

Читайте також: Іспанію сколихнули протести через заборону мітингів під урядовими будівлями

Як повідомляється, каталонці незадоволені, що їх регіон забезпечує 19,5% усіх надходжень до бюджету Іспанії, в той час як отримує назад на 5% менше.

Крім того, у листопаді 2014 року в Каталонії проводили неофіційний «референдум», на якому понад 80% мешканців підтримали ідею суверенітету.