Керівництво «ДНР» розформувало «республіканську гвардію» – ІО

28 Вересня 2015, 09:33

Окупанти на Донбасі ухвалили рішення розформувати так звану «республіканську гвардію ДНР». Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, російські найманці з числа учасників формування намагаються повернутися до РФ та з літа не отримували зарплатні.

«Так звана «Республіканська гвардія ДНР» розформовується. Російські найманці, які воювали в її складі, намагаються виїхати до РФ та висловлюють суттєве невдоволення невиплатами грошового утримання, які тривають з липня. За мародерство і розкрадання оголошено «в розшук» представників керівництва так званої «Республіканської гвардії ДНР» – «Чекіста» і «Таліба», – йдеться у тексті.

Водночас з донецька вивели один підрозділ ЗС РФ.

«Підрозділ військових ЗС РФ, що базувався на території Південного вокзалу міста Донецьк, у повному складі виведено на територію РФ», – зазначив координатор ІО.

Загалом, за інформацією Тимчука, на окупованих територіях Донбасу поширилися чутки про загальну ротацію, яка відбудеться у найближчі терміни.

«Серед російських військових на Донбасі поширюється інформація про те, що в жовтні проведуть загальну ротацію. Військовослужбовців, які мають досвід ведення бойових дій проти сил АТО, відправлять воювати до Сирії», – додав він.