Україна вручила Казахстану ноту протесту через шкільні підручники з «російським» Кримом

25 Вересня 2015, 09:49

У зв'язку з тим, що в підручниках для середніх шкіл, випущених казахстанським видавництвом "Мектеп", Автономна Республіка Крим вказується як суб'єкт РФ, посольство України звернулося з нотою протесту до Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Згідно ноті, поширення зазначеної інформації суперечить позиції як міжнародної спільноти, так і керівництва Республіки Казахстан, яке неодноразово заявляло про свою підтримку територіальної цілісності України", – уточнюється в повідомленні.

Читайте також: Україна визначилася з компенсацією, яку вимагатиме від РФ за агресію в Криму та на Донбасі

Українська сторона звернулася до Міністерства закордонних справ і Міністерства освіти і науки Республіки Казахстан з проханням сприяти негайному відкликанню зазначених підручників з середніх шкіл Республіки Казахстан.

"Контакти посольства України зі згаданим видавництвом засвідчили, що, на жаль, певна частина казахстанського суспільства глибоко інфікована російською пропагандою. У зв'язку з цим посольство підтримує позицію представників казахської інтелігенції, яка неодноразово заявляла на зустрічах в Українському центрі науки і культури при посольстві України в Республіці Казахстан щодо необхідності посилення інформаційної безпеки країни шляхом обмеження мовлення російських телеканалів".

Нагадаємо, у МЗС відреагували на провокативний візит групи польських дітей до анексованого Криму.