У Харкові встановили особи трьох чоловіків, які причетні до подій біля будинку Добкіна

24 Вересня 2015, 17:05

У Харкові міліція встановила особи трьох чоловіків, які нібито були причетні до подій, що відбувалися напередодні біля будинку нардепа від "Опозиційного блоку", екс-голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області.

Згідно з повідомленням, 23 вересня працівники міліції доставили до райвідділу трьох чоловіків. Ними виявилися громадяни 1971, 1982 та 1998 років народження.

Читайте також: Аваков назвав винного у провокації харківських безладів

На чоловіків був складений адміністративний протокол ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян), що тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Наразі чоловіків відпустили.

"Їх не затримували", – наголосили в міліції.

Як повідомлялося, 23 вересня близько 50 осіб у «балаклавах» та з прапорами, де зображена символіка полку «Азов», закидали «фаєрами» та димовими шашками будинок Добкіна, а після цього рушили до міськради.

Згодом Добкін заявив, що Україна «не надійна країна» та пообіцяв вивезти родину за кордон.

Також 23 вересня мітингувальники у Харкові намагалися штурмувати міськраду. Під час сутичок з правоохоронцями використали сльозогінний газ.