Київрада легалізувала створений киянами сквер Небесної сотні

24 Вересня 2015, 14:00

Київська міська рада на засіданні 24 вересня ухвалила рішення розірвати договір оренди землі із компанією ТОВ «УКРінвестресурс» площею 0,2697 га та 0,0266 га за адресою вул. Михайліська 24-26, де мешканці столиці власними силами облаштували територію та створили парк, названий на честь Небесної сотні. Про це повідомили у прес-службі Київради.

У документі зазначено, що договір припинили через «систематичну несплату оренди, чисельні скарги громадян з приводу передбаченої забудови ділянок, а також невиконання товариством умов договору оренди, а саме – зобов’язання завершити забудову земельних ділянок та реконструкцію і облаштування об’єкта в строки, встановлені проектною документацією».

Окрім того, у прес-службі зазначили, що ділянка 0,2697 га віднесена до земель рекреаційного призначення, а ділянка 0,0266 га – до земель запасу житлової та громадської забудови.

Вказані землі ще у 2007 році передали для реконструкції та облаштування скверу та будівництва готельно-офісного комплексу з приміщеннями громадського, торговельного, соціального призначення, з наземними і підземним паркінгами. За інформацією активістів, ділянку продали та огородили парканом, однак будівництво не починали. На території влаштували смітник, там проживали безпритульні та вуличні собаки. Паркан розібрали 18-20 лютого 2014 року учасники Революції для укріплення барикад. Пізніше мешканці міста взялися за облаштування цієї території.

Територія скверу Небесної сотні "до" та "після" створення парку

Сквер Небесної сотні. Усі фото misto-sad.com.ua та hmarochos.kiev.ua

Ухвалене рішення покликане унеможливити забудову скверу, зазначили у прес-службі Київради.

Як повідомлялося, 61% киян підтримують перейменування Інститутської в Героїв Небесної Сотні.