Росія та Ізраїль домовилися координувати дії в Сирії, щоб не стріляти один в одного

24 Вересня 2015, 13:30

Росія та Ізраїль створили комісію для координації дій в Сирії з метою запобігання відкриття вогню один по одному. Про це 24 вересня повідомли міжнародні ЗМІ з посиланням на ізраїльські військові джерела.

За словами військового, який говорив на умовах анонімності, РФ та Ізраїль на першому засіданні комісії планують обговорити повітряні операції і координацію радіоелектронного захисту. Останнє передбачає, що сторони не будуть створювати один одному перешкод в роботі радіоелектроніки, а також домовляться про способи ідентифікації своїх сил.

Згідно з повідомленням, спеціальна координаційна комісія, до якої увійдуть представники обох країн, розпочне роботу з 5 жовтня.

Угоду про створення такої координаційної комісії досягнули під час переговорів президента Росії Владіміра Путіна з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Натаньяху, який відвідав Москву 21 вересня.

Нагадаємо, раніше сирійський уряд підтвердив отримання винищувачів та розвідувальних літаків з Росії.Американські джерела заявляють про 28 російських військових літаків на авіабазі у сирійській Латакії. 

США попередили, що військова підтримку сирійського президента Башара Аль-Асада з боку Росії може підвищити ризик конфронтації з силами коаліції, що ведуть боротьбу проти «Ісламської держави». Крім того, американський дипломат, колишній заступник держсекретаря США, а нині президент Інституту Брукінгса  Строуб Талбот вважає, що Росія відправила в Сирію озброєння та авіацію для того, щоб ускладнити антиісламістську операцію США та їхніх союзників.