Аваков назвав винного у провокації харківських безладів

23 Вересня 2015, 16:49

Напад на будинок нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна та спробу штурму міськради Харкова спровокувала ініціатива перейменувати одну з вулиць міста на "вулицю героїв "Беркуту". Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, ініціатором перейменування став "відомий Харкову під ніком "Допа" (У ЗМІ "Допою" часто називають Добкіна. Згодом Аваков також згадує "Гепу", а під таким прізвиськом відомий нинішній мер Харкова Геннадій Кернес – Ред.).

"У відповідь обурені (піддалися на провокацію!) патріоти і ветерани АТО проводять дитячу, дурну, некрасиву акцію біля його будинку («Допи» – Ред.) і ще більш дурний і дитячий напад на будівлю Харківської міськради з безглуздою вимогою зустрічі-сатисфакції з «допою» і «гепою». Яскрава картинка, смачний рухомий рядок для всіх ЗМІ, ТБ і інформагентств – особливо недружніх Україні, яка змінюється", – зазначив Аваков.

Окрім того, міністр згадав про затягування судом вироку «Гепі», що за його словами, також позначається на настроях у суспільстві та сприяє агресії (харківського міського голову Геннадія Кернеса підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством – Ред.).

"Сьогодні, вчергове вимагаю адекватного (у тому числі – за термінами!) судового розгляду і законного вердикту! МВС і ГПУ зробили свою роботу, обвинувативши Гепу і надіславши провадження до суду. Вимагаємо від суду виконати свою роботу – винести рішення! До МВС надійшло вчора звернення низки народних депутатів про злочинну змову обвинуваченого Кернеса з посадовими особами суду з метою перешкоджання правосуддю. Почали перевірку", – зазначив Аваков.

Окрім того, Аваков заявив, що міліція відкрила провадження за фактом нападу на будинок Добкіна.

Як повідомлялося, 23 вересня близько 50 осіб у «балаклавах» та з прапорами, де зображена символіка полку «Азов», закидали «фаєрами» та димовими шашками будинок Добкіна, а після цього рушили до міськради.

Після цього Добкін заявив, що Україна «не надійна країна» та пообіцяв вивезти родину за кордон.

Згодом повідомили, що мітингувальники у Харкові намагалися штурмувати міськраду. Під час сутичок з правоохоронцями використали сльозогінний газ.