СБУ затримала екс-беркутівця, який закликав до створення «народних республік» у соцмережах

23 Вересня 2015, 15:38

У Дніпропетровську працівники СБУ затримали колишнього беркутівця, який співпрацював з «ДНР». Про уе повідомили у прес-центрі Служби безпеки.

У спецслужбі підозрюють затриманого у проведенні активної антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах за завданням куратора від бойовиків.

«Колишній «беркутівець» став адміністратором кількох груп у соціальних мережах та активно поширював матеріали, направлені на зрив мобілізації та дестабілізацію ситуації в країні. Він відкрито закликав до підтримки злочинних дій терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» та пропагував створення фейкових «республік» в інших областях України», – йдеться у тексті.

Окрім того, спільник терористів нібито також збирав відомості про переміщення підрозділів і військової техніки ЗСУ у напрямку зони АТО.

 

«Доповідав кураторам про діяльність правоохоронних органів та соціально-політичну ситуацію в місті Дніпропетровську», – повідомили у СБУ.

Під час проведення обшуку співробітники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності «екс-беркутівця». Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального Кодексу. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх можливих спільників затриманого адміністратора.

Як повідомлялося, у серпні також у Дніпропетровську затримали іншого адміністратора "сепаратистських" груп у соцмережах.