В Угорщині на захист кордонів від мігрантів мобілізували військових, тюремників та безробітних

23 Вересня 2015, 11:07

Для будівництва стін на кордоні з Сербією та Хорватією угорська влада залучила мобілізували військових, працівників в’язниць та безробітних. Про це 23 вересня повідомила агенція Reuters.

Як зазначається, паркан вздовж сербського кордону протяжністю в 175 км Угорщина вже завершила. Його посилили колючим дротом та виставили для охорони загони спец призначенців. Вартість будівництва сягнула 22 млрд форинтів близько $80 млн).

«Рідкісний приклад ефективності в країні, яка будувала свою останню лінії метро метро з десятирічним відставанням від графіка та за потрійною проектною вартістю», – наголошують у статті.

Попри осуд європейських партнерів, проекти з будівництва захисних споруд на кордонах отримали підтримку серед громадян. Прем’єр-міністр країни Віктор Орбан назвав прибуття біженців з Азії, Африки та Близького Сходу до ЄС «атакою на християнську моделі добробуту континенту».

Як зазначається, Угорщина всього за чотири дні звела 41-кілометровий тимчасовий паркан на кордоні з Хорватією, яка входить до ЄС, але не належить до Шенгенської зони.

«Наразі тривають роботи з будівництва постійного бар’єру», – додає Reuters.

Нагадаємо, 18 вересня повідомлялося, що Угорщина розпочала будувати загороджувальні споруди на на кордоні з Хорватією, щоб запобігти напливу нелегальних мігрантів.