Світовий банк спрогнозував банкрутство 30 українських банків

22 Вересня 2015, 16:28

Внаслідок консолідації банківського сектору України у 2016 році кількість банків в країні скоротиться до 100. Про це йдеться у звіті Світового банку.

Як зазначається, раніше Світовий банк і НБУ запровадили ряд критеріїв своєчасної ідентифікації проблемних банків. Це здійснили в межах першої програми розвитку фінансового сектору, яка завершилася наприкінці 2014 року.

В межах другої програми, яка наразі перебуває в процесі впровадження, Світовий банк і НБУ підвищили вимоги для ідентифікації операцій з пов'язаними особами. На думку Світового банку, така політика дозволить створити в Україні здоровий і життєздатний банківський сектор, що сприяє розширенню доступу до фінансування для нижчих верств населення в середньо-і довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, за даними НБУ станом на 1 липня 2015 в Україні діяло 127 банків. У період з січня 2014 по липень 2015 року неплатоспроможними визнали 54 банки. У середині липня глава НБУ Валерія Гонтарєва повідомила, що Національний банк України завершив очищення банківської системи від проблемних банків, що є першим етапом стратегії розвитку банківського сектора України.