Журналіст опублікував фото з телефону взятого в полон під Щастям ГРУшника

22 Вересня 2015, 10:36

У мережі з’явилися фото взятого в полон під Щастям російського військового Алєксандра Алєксандрова. Їх опублікував журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

«Фотографії та відео з телефону сержанта російського спецназу Алєксандра Алєксандрова, взятого в полон в бою під Щастям 16 травня бійцями 92-ї механізованої бригади, "Цензор.Нет" отримав від волонтера Всеволода Кожемяко, якому їх передали бійці, що брали в полон диверсантів. Це ще один доказ вбивства українського солдата Вадима Пугачова капітаном російського спецназу Євгеном Єрофєєвим. Фотографії та відео є потужним доказом на суді над затриманими террористами», – зазначив Бутусов.

Він також додав, що на фото капітан Єрофєєв зафіксований з особистою зброєю – снайперською гвинтівкою "Винторез" калібру 9 мм. Саме з такої гвинтівки був убитий український солдат Вадим Пугачов, який виявив російських терористів на опорному пункті "Фасад" і загинув, отримавши 6 куль.

«Це вагомий доказ, який дозволяє стверджувати, що стріляв у Пугачова саме Єрофєєв. "Винторез" був знайдений на місці бою, а Єрофєєв був поранений кулею в руку. Матеріали показують, як російський спецназ з Тольятті старанно грає роль "луганських шахтарів-ополченців". На їх бойовій техніці написи "ЛНР", а на формі нашивки "армія Новоросії", – наголосив Бутусов.

«Група Єрофєєва виїхала в район Щастя і обладнала собі базу на якійсь закинутій базі відпочинку, де раніше розташовувалися українські підрозділи. Від наших там залишилася брошура з тактичної медициніи залишки американського сухого пайка. В одному місці вони виявили протитанкові міни – і розмінували їх», – йдеться у повідомленні.

 

ФОТОГРАФИИ ПОСЛЕДНЕГО ЗАДАНИЯ КАПИТАНА ЕРОФЕЕВА И ГРУППЫ 3-Й БРИГАДЫ СПЕЦНАЗ ГРУ ГШ ВС РОССИИ ПОД СЧАСТЬЕМ 16 МАЯ 2015-Г…

Posted by Юрий Бутусов on 21 вересня 2015 р.

«Сержант Алєксандров, швидше за все – заступник командира групи. Під час розвідвиходу йому довірене завдання фіксувати "точки" – проходження маршруту, орієнтири на місцевості. У Алєксандрова навігатор – американський "Гармін" з GPS, а не російський «Глонасс». Олександр теж сфотографувався перед виходом зі снайперською гвинтівкою "Винторез" 9мм російського виробництва – але Єрофєєв був зображений з "Винторезом" безпосередньо при виконанні завдання. Не виключено, що вогонь вели обидва російські терористи – зброю одного з них забрали інші російські злочинці», – пояснив Бутусов.

Він також додав, що для суду над затриманими російськими військовими оприлюднені фото будуть мати важливе значення. 

Як відомо, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Алєксандров були затримані 16 травня в зоні АТО в районі м.Щастя в результаті зіткнення.

Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євґєнія Єрофєєва "найманцями" та "поліцейськими ЛНР", а згодом офіційно відхрестилася від них.

28 липня російська "Газета.Ru" написала, що нібито відбувся обмін росіян Алєксандрова і Єрофєєва на українських бійців, але в СБУ спростували цю інформацію.

Раніше в СБУ повідомили, що суд над затриманими в Щасті російськими військовими заплановано на вересеньРозглядають варіант обміну затриманих російських військових на полонених українських бійців.