В небі над Сирією помітили чотири бомбардувальники з російським розфарбуванням – ЗМІ

21 Вересня 2015, 13:20

В мережі з’явилося відео військово-транспортного літака Іл-76 (можливо, його варіант – танкер Іл-78) у супроводі чотирьох бомбардувальників Су-24 в розфарбуванні, характерному для ВПС Росії. Про це 21 вересня повідомили російські ЗМІ.

Авторство ролика визначене за логотипом «Сирійської вільної армії»  у верхньому лівому куті екрану.

Людина, яка здійснювала зйомку, емоційно коментувала побачене словами «Таера Русія» («російський літак»). При цьому розпізнавальні знаки на відео не помітні.

Як зазначається, окрім Росії в регіоні літаки Іл-76 і Су-24 використовують також ВПС Ірану і самої Сирії, проте іранські Іл-76 пофарбовані у зелені і сірі тони, а сирійські відрізняються яскраво-синім забарвленням. Су-24 ВПС обох близькосхідних країн пофарбовані в «пустельний камуфляж» з тонами від світло-охристого до темно-коричневого і темно-сірим / темно-блакитним забарвленням нижньої частини літаків.

Нагадаємо, нещодавно західні ЗМІ написали, що Росія направила військових у Сирію, щоб підтримати режим Асада. У Путіна цю інформацію заперечили. Згодом київський блогер Микола Махно оприлюднив фотодокази присутності російської армії в Сирії. Він відшукав у соцмережах фото, які виклали російські солдати, не вимкнувши функцію геолокації. Крім того, повідомлялося, що поблизу сирійського міста Латакія Росія будує військову авіабазу з тимчасовим помешканням для військових. 9 вересня в МЗС РФ заявили, що в Сирії дійсно присутні російські військові, які нібито надають консультації при транспортуванні в країну російського озброєння.