США розмістять штурмові літаки в Естонії

21 Вересня 2015, 10:09

Щонайменше, частина штурмовиків А-10, які США обіцяли направити до Європи, будуть розміщені в Естонії на авіабазі Емарі. Про це 20 вересня повідомило  видання Postimees з посиланням на заяву командувача ВПС Естонії Яака Таріена.

«Місце призначення є, завтра (в понеділок, 21 вересня – ред.) приземляться», – заявив посадовець, додавши, великі транспортні літаки, які цілий тиждень прилітали в Емарі, щоб доставити обладнання для цілої ескадрильї.

Як повідомлялося, 18 вересня США повідомили, що в Європі будуть розміщені 12 штурмовиків А-10, проте точне місце розміщення не назвали.

До цього на авіабазі Емарі приземлився один з найбільших у світі транспортних літаків США С-5M Супер Гелаксі. Також в Емарі побували з цією ж метою транспортні літаки Boeing 747-400F.

Також стало відомо, що з 22 вересня по 6 жовтня ВПС США та Естонії проведуть спільні навчання, під час яких будуть застосовуватися навчальні боєприпаси для бортових гармат і навчальні бомби.

Нагадаємо, 7 вересня, військові зі США та Естонії розпочали спільні навчання неподалік від міста Виру за 40 км від кордону з Росією.