«Інформаційний опір» зафіксував ускладнення ситуації в зоні АТО

21 Вересня 2015, 09:47

Упродовж вихідних на Донбасі зафіксовано активізацію бойовиків. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) та нардеп Дмитро Тимчук.

«Ситуація в зоні проведення АТО протягом минулих вихідних (19-20.09.2015) ускладнилася. Російсько-терористичні війська здійснюють поодинокі обстріли позицій сил АТО зі стрілецької автоматичної зброї, великокаліберних кулеметів, 82-мм мінометів і гранатометів АГС-17. На низці ділянок зазначено активність снайперів противника», – йдеться у тексті.

Окрім того, зафіксовано перекидання груп терористів та техніки на передові позиції

«У районі н.п. Щастя на передові позиції висунулося кілька піхотних груп російсько-терористичних військ чисельністю до 30 осіб кожна. Північніше н.п.Ясиновата зафіксовано перекидання танкового підрозділу терористів (вісім танків). З Київського р-ну н.п. Донецьк у північному напрямку висунувся піхотний підрозділ бойовиків. У складі колони – шість армійських вантажівок із зенітними установками ЗУ-23-2 і 82-мм мінометами на причепах. З н.п. Старобешеве в район н.п. Тельманове бойовики здійснюють підвезення боєприпасів. За добу зафіксовано переміщення 10 тентованих армійських вантажівок з боєприпасами. У районі н.п. Лутугине зафіксовано появу підрозділи самохідних артилерійських установок терористів (САУ 2С1 «Гвоздика», п’ять од.). З н.п. Луганськ в напрямку н.п. Станиця Луганська висунулася бронегруппа бойовиків (два од. російських БПМ-97 «Постріл» та три од. БТР-80) з піхотним взводом на броні», – повідомив Тимчук.

Окрім того, на залізничну станцію н.п. Іловайськ прибув черговий ешелон з боєприпасами і спорядженням з РФ.

Як повідомлялося, 20 вересня бойовики вчинили провокацію сил АТО на застосування артилерії.