Порошенко виступив проти радикальних змін у суддівській владі

20 Вересня 2015, 20:00

Президент Петро Порошенко виступив виключно за поступове реформування суддівської системи в Україні. Пр це він заявив під час телеінтерв'ю.

На запитання журналіста про те, що в Україні налічується 9 тис. суддів, до яких "є питання", голова держави зазначив наступне: "Я зараз скажу дуже непопулярну фразу. Я б не хотів чіпляти ярлики на всіх. Я би хотів тим представникам суддівської влади, які є щирими патріотами, а я вірю, що такі є (дати – Ред.) проявити себе і забезпечити, що вони, по-перше, рішучі і некорумповані та , по-друге, що вони не бояться. Це є дві складові справжнього суду".

Він виступив рішуче проти радикальної зміни суддівської влади.

"Ви почали з того, скільки часу потрібно на це. Я не знаю. Але справедливий суд потрібен уже і зараз. Радикальні пропозиції, що давайте усіх суддів зараз виженемо та залишимося без судочинства – безвідповідальні. Радикальні пропозиції. що давайте ми запросимо іноземців, які судитимуть українців – це неприйнятна позиція… Ми українці маємо навитися відповідальності за себе та за власну державу. Єдине. що я знаю напевно, що ми не можемо втрачати жодного дня, жодної години, щоб робити ці зміни", – додав голова держави.

Нагадаємо, за інформацією спікера Володимира Гройсмана, у переліку суддів-претендентів на довічні посади є бойовики з Донбасу та зрадники з Криму.