Яресько пояснила, навіщо Україні потрібен був кредит від Світового банку

20 Вересня 2015, 10:10

Кредит від Світового банку сприятиме збалансуванню державного бюджету України і дозволить спрямувати додаткове фінансування на пріоритетні потреби. Про це повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько у Facebook.

Вона нагадала, що підписала угоду щодо отримання $500 млн. другої програмної позики на проведення реформ у фінансовому секторі з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови регіону Європи і Центральної Азії Чімяо Фан.

«Цей кредит – це наступний крок в посиленні фінансової стабільності в нашій країні, в оздоровленні її економіки. Це допоможе нам повернутися до економічного зростання, до створення робочих місць та підвищення рівня життя кожного нашого громадянина. Зокрема, наданий під дуже низькі відсотки кредит, сприятиме збалансуванню державного бюджету та дозволить спрямувати додаткове фінансування на пріоритетні потреби нашої держави. Адже здорові державні фінанси є запорукою сильної економіки та довіри громадян», – йдеться у повідомленні.

Також Яресько висловила подяку Світовому банку за підтримку України.

Нагадаємо, 26 серпня Світовий банк прийняв рішення щодо виділення Україні $500 млн позики.

27 серпня Кабінет міністрів України підписав зі Світовим банком угоду щодо виділення другої позики обсягом $500 млн на прискорення економічних реформ. 

16 вересня Світовий банк виділив Україні $500 млн позики.

Зазначимо, що кредит надається на 16 років, з семирічним пільговим періодом за плаваючою ставкою, яка на сьогодні становить 1,25%.