У переліку суддів-претендентів на довічні посади є бойовики з Донбасу та зрадники з Криму

17 Вересня 2015, 15:57

Серед суддів, чиї імена внесено до Верховної Ради як претендентів на отримання довічних посад у суддівському корпусі, є підозрювані у співпраці з терористами на Донбасі, зрадники, які перейшли на службу Росії в Криму та відсторонені за неправосудні рішення. Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман на сторінці у мережі Facebook.

15 вересня Гройсман закликав усіх надіслати інформацію про факти неправомірних дій претендентів на довічні посади, чиї імена опубліковано на вебпорталі ВР. Сьогодні, 17 вересня він написав про результати такої перевірки.

«В запропонованому списку є не лише такі одіозні персонажі як сумновідомий суддя Кицюк, а й деякі судді з окупованого Криму, які розглядаються на відповідні посади в Росії, серед списку навіть вдалося виявити осіб, які підозрюються в участі у бойових діях на Сході на боці підтримуваних Росією бойовиків», – написав спікер.

За його словами, усю зібрану інформацію роздадуть депутатам для обов’язкового врахування при приняті рішення щодо кожного судді.

«Тому прошу продовжити нашу спільну роботу і надсилати відому вам інформацію про неправомірні дії того чи іншого судді на адресу комітета – [email protected]
Переконаний, разом ми не допустимо до української судової системи осіб, які себе скомпроментували і не мають довіри людей. Саме тому, одразу після публікації ми звернулися до вас про допомогу. Як показали подальші події, це було правильне рішення. Особисто я обіцяю зробити все від мене залежне, щоб і близько не підпустити людей із заплямованою репутацією до українських судів», – додав Гройсман.

Як повідомлялося, за інформацією блогера Сергія Іванова, суддів, які переслідували Євромайдан, призначили на довічні посади у травні.