ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно росіянина, який воював на боці “ЛНР”

15 Вересня 2015, 19:51

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Російської Федерації, який воював у складі терористичної «ЛНР». Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

Згідно з повідомленням, росіянина звинувачують у незаконному носінні, зберіганні та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а також в порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, за попередньою змовою групою осіб, за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) КК України.

«Під час слідства встановлено, що в квітні 2015 року громадянин РФ прибув на територію Луганської області, не підконтрольну українській владі, де увійшов до складу незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР», у складі яких брав участь у збройному опорі проти правоохоронних органів та Збройних Сил України, задіяних в проведенні АТО. Під час виконання розвідувального завдання вказаний громадянин РФ був затриманий військовослужбовцями Збройних Сил України. При цьому в нього вилучено 4 магазини до автомату АК-74 з набоями у кількості 81 шт., гранату РГД-5 та рацію», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що стосовно обвинуваченого судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донеччині затримали "тюремника ЛНР", що раніше був українським міліціонером.