Аваков назвав ключовий критерій відбору поліцейських на Донбасі

15 Вересня 2015, 16:19

Під час набору до нової патрульної поліції в Донецькій та Луганській областях наявність бойової підготовки буде серед пріоритетних. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у Херсоні під час заходів із початку прийому до нової патрульної поліції.

Зокрема, коментуючи критерії, за якими відбираються нові поліцейські, Аваков зазначив, що служба в армії не є ключовим критерієм, як це було в радянські часи.

При цьому, за словами Авакова, при відборі в деякі територіальні підрозділи патрульної поліції військові навички будуть серед пріоритетних.

«Хочу сказати про військових. У двох місцях ми приділятимемо увагу військовим більшою мірою. Там будуть інші умови відбору до патрульної поліції. 26 вересня ми починаємо відбір до патрульної поліції Слов'янська та Краматорська, потім – Сєвєродонецька та Лисичанська, потім Маріуполя. Ось там поліція буде дещо більш жорстка. Але вдвічі більше ввічлива. Ось там військова компонента матиме значення», – повідомив Аваков.

Як повідомлялося, першим стартує відбір у Слов'янську-Краматорську – 26 вересня, після цього у Сєверодонецьку-Лисичанську – 29 жовтня, а 5 листопада розпочнуть набирати поліцейських у Маріуполі.