Азербайджан заявив про вихід з Парламентської асамблеї Східного партнерства

15 Вересня 2015, 13:34

15 вересня парламент Азербайджану проголосував за вихід країни з з Парламентської асамблеї Східного партнерства ЄВРОНЕСТ. Про це повідомило азербайджанське видання Meydan TV.

Як зазначається, відповідне рішення Маджиліс підтримав у відповідь на резолюцію Європейського парламенту, ухвалену 10 вересня, в якій йшлося про санкції проти Азербайджану за порушення прав людини. У резолюції засудили «безпрецедентні репресії проти громадянського суспільства в Азербайджані».

У документі, прийнятому Маджилісом, зазначили, що резолюція Європарламенту була «упередженою» щодо Азербайджану, і пригрозили заборонити європейським законодавцям в'їзд в Азербайджан, якщо санкції запровадять.

«Азербайджан обмовляють. Докладають зусиль, щоб зашкодити його репутації та ізолювати Азербайджан. З вересня минулого року, коли ця організація (ЄВРОНЕСТ – Ред.) почала свою роботу зі своїми новими членами, будь-який діалог між Азербайджаном і Європейським парламентом був неможливим, зважаючи на зусилля деяких членів організації, включаючи її очільника. Візити членів, а також голови Європейського парламенту в Азербайджан були неофіційно заборонені», – зазначили у Маджилісі.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ є парламентською установою Східного партнерства між Європейським Союзом та його Східноєвропейськими партнерами. Установчий акт Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ підписаний у м. Брюссель 3 травня 2011 року.