Тягнибок анонсував пікетування Ради з вимогою відставки Авакова

14 Вересня 2015, 19:15

У п'ятницю, 18 вересня, ВО "Свобода" збирається провести пікет під будівлею парламенту з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Свобода" проводитиме мирний пікет Верховної Ради, якщо, як анонсувалося, звітуватиме міністр Аваков. Ми вимагатимемо його відставки за переслідування патріотів", – заявив Тягнибок.

За безпеку акції, за його словами, повинні відповідати силові органи, "які за це отримують зарплату".

Як повідомлялося, лідер партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок зібрався подати до суду на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через звинувачення в подіях під Верховною Радою 31 серпня. Аваков відповів, що подасть зустрічний позов.

Нагадаємо, що унаслідок сутичок біля стін Верховної Ради, участь у яких брали представники ВО "Свобода", загинули троє нацгвардійців, понад 140 отримали поранення.

Трьом представникам ВО "Свобода" – екс-міністру Ігорю Швайці та двом колишнім депутатам парламенту Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову – оголосили підозри у зв'язку тими подіями.

Сиротюка суд заарештував на два місяці. Швайку відпустили на поруки депутатів, а Леонова взяли на два місяці під домашній арешт.

Тим часом, Олега Тягнибока вже тричі допитали з приводу подій під Радою 31 серпня. Його допитують як свідка.