На Львівщині розпочалися спільні українсько-канадські військові навчання

14 Вересня 2015, 16:45

У Львівській області на Яворівському полігоні розпочалися спільні українсько-канадські військові навчання.

Повідомляється, що програма підготовки розрахована до 2017 року і здійснюватиметься за чотирма напрямками. Це підготовка піхотинців, саперів, військової поліції та медична підготовка. Канадські військовослужбовці не лише навчатимуть тактиці ведення бою, а й самі вивчатимуть досвід українських військовослужбовців, які воювали у зоні АТО. Різні етапи навчань відбуватимуться на Львівщині, Хмельниччині та у Києві.

"Метою навчання є довготривала підготовка Збройних сил України. Канада має тривалу історію співпраці з Україною, тому ці навчання ще один крок уперед для їхнього розвитку", – зазначив командир групи Збройних сил Канади Джейсон Гуіні.

Тим часом, у Міноборони також повідомили, що 14 вересня на базі Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, що на Хмельниччині, військовослужбовці Збройних сил Канади розпочали перший етап курсу підготовки особового складу Центру за спеціальністю "сапер" та протидія саморобним вибуховим пристроям.

"Головне наше завдання – надати українським фахівцям з розмінування ті знання і навички за стандартами НАТО, які їм знадобляться у ході виконання бойових завдань. Нам також відомо, що військовослужбовці Центру розмінування беруть участь у складі Міжнародних сил по сприянню безпеці в Афганістані, багато з них пройшли свого часу Ліван, Ірак, Косово та Ліберію. Безперечно, нам буде дуже цікаво дізнатись про їх практичний досвід у зоні АТО", – повідомив майор Літтлчайлд.

Як повідомлялося, українсько-американські навчання "Сі Бриз-2015" тривали в Чорному морі впродовж 11 днів.