“Самопоміч” назвала умови свого перебування у коаліції

14 Вересня 2015, 12:54

Фракція «Самопоміч» залишиться у парламентській коаліції в разі низки кадрових змін, а також заборони винесення на голосування рішень, не погоджених усіма її учасниками. Про це заявив лідер фракції Олег Березюк під час погоджувальної ради у ВР.

«Ми залишаємося в коаліції, пан голова, за умови, якщо буде бездоганно дотримуватися регламент, і якщо немає консенсусу в ухваленні рішення – воно в зал не виноситься, і не можуть з'являтися закони вранці. Ми будемо в коаліції, якщо будуть кадрові зміни в Генпрокуратурі , Генеральному штабі, Міністерстві оборони, МВС, а також – ліквідація податкової міліції», – зазначив він.

Березюк також зажадав звільнити 300 суддів вищих апеляційних судів у Києві і призначити нових, передати митницю на аутсорсинг, перерахувати тарифи або аргументувати, чому цього не відбувається.

Як повідомлялося, 2 вересня «Самопоміч» вже вимагала ухвалювати закони без урахування голосів тих, хто «голосував за закони 16 січня».

Нагадаємо, 1 вересня зі складу коаліції вийшла фракція «Радикальної партії».

Нагадаємо, розкол у коаліції стався після голосування за зміни до Конституції 31 серпня та кривавих подій, які сталися згодом.