У Нацгвардії створять бригаду спецпризначенців-добровольців

13 Вересня 2015, 14:26

У Національній гвардії України створять бригаду спеціального призначення. Про це йдеться в повідомленні МВС.

"В рамках рішення, прийнятого Верховним головнокомандувачем, Нацгвардія поступово перейде на професійну основу. Найдосвідченіші з бійців увійдуть в бригаду спецназу", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в новий підрозділ братимуть не за мобілізацією та строковим призовом, а тільки добровольців, які висловили бажання служити в бригаді, що пройшли конкурсний відбір та уклали контракт.

"Ми хотіли б бачити серед контрактників і будемо вітати, насамперед, бійців і офіцерів, що пройшли АТО, а також мають досвід служби в миротворчих місіях, знайомі зі стандартними оперативними процедурами НАТО. Людей з реальним досвідом бойових дій, які хочуть гідно служити Україні, – зазначив Арсен Аваков.

За словами Міністра внутрішніх справ, спецназівці отримуватимуть зарплату від 7000 гривень. Сержанти, молодший та середній офіцерський склад – 11-13 тисяч. Старші офіцери – близько 20 тисяч гривень. За участь у спеціальних бойових операціях; інтенсивні та небезпечні навантаження на маневрах і навчанні буде окрема доплата.

Командиром бригади стане молодий офіцер, що пройшов АТО, а начальником штабу бригади, спеціаліст, який два роки навчався військовій справі в США, викладав у центрі підготовки офіцерів багатонаціональних сил при Національній академії оборони України, має досвід командування штабом бригади.

Нагадаємо, перший набір до спецназу української поліції КОРД буде оголошено у листопаді.

Як повідомлялося, у Міноборони затвердили перших п'ять угод, спрямованих на відповідність української армії стандартам НАТО.