У Генштабі фіксують істотне пожвавлення “партизанської війни” на Донбасі

9 Вересня 2015, 22:52

Диверсійні групи контрольованих Росією бойовиків посилили так звану "партизанську війну" на Донбасі. Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"З одного боку ми спостерігаємо значне зменшення інтенсивності обстрілів позицій сил антитерористичної операції. З іншого боку, ми спостерігаємо пожвавлення так званої "партизанської війни", тобто бойовики, представники диверсійно-розвідувальних груп обходять автодороги, закладають фугаси, встановлюють свої розтяжки, на яких підриваються як мирні жителі, так і військовослужбовці, які входять до складу сил антитерористичної операції, і це на сьогоднішній день проблема ", – зазначив Селезньов.

Читайте також: У Міноборони розповіли, навіщо бойовики перейшли до тактики диверсійної війни

За його словами, в період з 26 по 31 серпня кількість обстрілів позицій сил антитерористичної операції була зафіксована на рівні 327 обстрілів, а в період з 1 по 6 вересня, таких обстрілів зафіксовано 65.

"Тобто ми спостерігаємо значне, більш ніж у п'ять разів, скорочення інтенсивності обстрілів наших позицій", – сказав Селезньов.

Також він повідомив, що за минулий тиждень тільки двічі бойовики використовували зброю, яка заборонене мінськими угодами.

Нагадаємо, вже десятий день поспіль на Донбасі фіксують відносне затишшя.

Дивіться також: Бойовики невдало атакували сили АТО поблизу Луганська – карта

Як повідомлялося, на Артемівському і Донецькому напрямках фіксується діяльність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків.