Болгарія заборонила “путінським літакам” летіти в Сирію через свій повітряний простір

8 Вересня 2015, 14:34

Болгарія відмовила Росії в повітряному коридорі для літаків з "гуманітарною допомогою" Сирії. Про це повідомила грецька газета "Катімеріні".

"У підсумку два російські літаки з гуманітарною допомогою Сирії полетять через повітряний простір Ірану, замість того, щоб використовувати маршрут через Балкани і Грецію, – пише видання. – Цей шлях вибраний через те, що Болгарія відповіла відмовою на запит російської влади використовувати її небо для прольоту. Це полегшило життя Афінам, які отримали аналогічний запит від РФ ".

"Звернення Росії викликало протидію з боку США, які через своє посольство в Афінах в суботу попросили грецьку владу не давати дозволу на проліт російських літаків", – додає видання.

У виданні зазначається, що відмова Болгарії зняла з Греції відповідальність за розгляд аналогічного запиту РФ.

Нагадаємо, напередодні Греція отримала прохання від США заборонити Росії використовувати грецький повітряний простір для російських рейсів в Сирію.

Як відомо, нещодавно західні ЗМІ написали, що Росія направила військових у Сирію, щоб підтримати режим Асада. У Путіна цю інформацію заперечують.

Згодом київський блогер Микола Махно оприлюднив фотодокази присутності російської армії в Сирії. Він відшукав у соцмережах фото, які виклали російські солдати, не вимкнувши функцію геолокації.

Крім того, повідомлялося, що поблизу сирійського міста Латакія Росія будує військову авіабазу з тимчасовим помешканням для військових.