Генштаб прокоментував інцидент із затриманням у Криму українських десантників

8 Вересня 2015, 12:52

За фактом перетину українськими десантниками Сиваша в окупованому Криму проводиться службова перевірка. Про це заявив спікер Генштабу України Владислав Селезньов.

«За даним фактом проводиться службова перевірка. Але більш детальна інформація у нас буде після того, як українські десантники будуть повернуті на територію України, з ними поговорять, та на підставі проведеного службового розслідування будуть зроблені відповідні рішення», – заявив Селезньов.

Також Селезньов зазначив, що українські військові утримуються в Криму незаконно і РФ має відпустити їх. 

Як відомо, раніше російська прикордонна служба ФБС визнала, що затримала трьох українських військових у Криму.

За даними Генштабу ЗСУ, в ніч з 4 на 5 вересня у цьому районі (поблизу адміністративного кордону з анексованим Російською Федерацією Кримом) бачили два автомобілі (УАЗ та УРАЛ), що прибули з боку окупованої території АР Крим, і цими автомобілями могли бути вивезені українські солдати.

Зброя, патрони та документи військовослужбовців залишилися в розташуванні підрозділу, зазначають у Генштабі.

У свою чергу, в СБУ заявили, що Крим – це українська територія, а тому відкинули звинувачення Росії щодо трьох військовослужбовців 79-ї бригади, яких нібито підозрюють у «незаконному перетині кордону» в Криму.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо про зникнення трьох військовослужбовців 79 окремої аеромобільної бригади: старшого солдата Юрова А. В. і солдатів Орленка А. А. і Мекшуна К. М. Українські військові змінилися з спостережного поста, прибули у розташування, переодяглися в цивільний одяг (взуття, шорти та сорочку) і, зі слів їхніх товаришів по службі, пішли купатися до греблі, яка знаходиться на території, суміжній з незаконно окупованою територією Криму.

Незабаром у ФСБ РФ заявили, що трьох українських десантників, затриманих за «незаконний перетин російського кордону», передадуть Україні після притягнення їх до адміністративної відповідальності.