У Києві біля кладовища затримали озброєного гранатою чоловіка

7 Вересня 2015, 10:47

Неподалік Байкового кладовища у столиці міліція затримала особу з предметом, схожим на гранату та набоями. Про це повідомили у прес-службі ГУ МВС Києва.

«До чергової частини Голосіївського райуправління столичної міліції надійшло повідомлення від працівників карного розшуку про затримання чоловіка, який, побачивши оперативників, попередив їх про те, що у нього в рюкзаку граната», – йдеться у тексті.

Згідно з повідомленням, у рюкзаку затриманого виявили предмет, схожий на гранату, та патрони. Докази направили на експертне дослідження, а правопорушника доставили до райуправління.

«Зловмисником виявився 47-річний киянин, безробітний. Чоловік пояснив, що вживав спиртні напої з малознайомим чоловіком, який згодом подарував йому пакунок із гранатою та боєприпасами», – зазначили у повідомленні.

Наразі перевіряється інформація щодо правдивості історії про «трофей».

«Тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення особи, яка передала небезпечні знахідки затриманому», – повідомив начальник Голосіївського райуправління міліції Віталій Бурденюк.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, під час проведення обшуку в одному з приміщень по вулиці Михайлівській у столиці оперативні працівники виявили чималий арсенал зброї, а саме: 13 протипіхотних гранат, чотири протитанкові гранати, автомати, пістолет та велику кількість бойових припасів до них.

Позначки: