Один із постраждалих під Радою бійців втратив око і впав у кому – лікар

1 Вересня 2015, 16:02

Один боєць Національної гвардії України, постраждалий у сутичках під Верховною Радою України 31 серпня, перебуває в комі. Про це повідомила начальник центрального госпіталю Міністерства внутрішніх справ України Ганна Коваленко.

За її словами, у хлопця черепно-мозкова травма, він у комі, крім того, він втратив око. Напередодні його прооперували дві бригади хірургів. "Відповісти на питання, чи були це або вогнепальні поранення, можливо буде після того, як буде проведена експертиза певними спеціалістами тих сторонніх тіл, які були вилучені лікарями під час хірургічної обробки ран", – зазначила вона.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі зазначив, що кульових поранень у постраждалих правоохоронців немає. "Ні кульових поранень. Це осколкові поранення внаслідок вибуху в основному. В хірургії це називається осколково-кульові, тому може бути така інформація пройшла, але це осколкові поранення. У 90% випадків за незахищеними частин тіла", – пояснив він.

Як відомо, через сутички під парламентом 31 серпня, під час яких у натовп правоохоронців кинули бойову гранату, МВС затримало бійця батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка. Унаслідок вибуху боєприпасу троє бійців Нацгвардії померли від поранень. За словами глави МВС, було затримано близько 30 осіб за фактом участі в сутичках під будівлею парламенту. Станом на ранок 1 вересня 18 затриманих під Радою протестувальників помістили в ізолятори, решту відпустили.