Аваков повідомив про 90 поранених під Радою

31 Серпня 2015, 15:40

У понеділок під час сутичок під стінами Верховної Ради дістали поранень близько 90 людей, кілька з них перебувають у тяжкому стані. Про це повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Близько 90 поранених під Радою, в тому числі кілька людей у важкому стані. Це результат кинутих декількох вибухових пристроїв з боку людей у футболках партії «Свободи», що влаштували бійку з Нацгвардією під ВР», – написав він у Facebook.

Водночас, за даними ГУ МВС у Києві, у важкому стані перебувають 10 правоохоронців. Наразі їм надають кваліфіковану медичну допомогу.

«Інформація щодо потерпілих серед цивільних осіб уточняються. Сутички припинилися. Мітинги продовжуються. Працівники міліції та національної гвардії продовжують нести службу по охоронні правопорядку в урядовому кварталі. На місці події працюють слідчо-оперативні групи й експерти-криміналісти», – йдеться в повідомленні.

Раніше у Нацгвардії повідомили про близько 50 поранених своїх бійців.

Як повідомлялося, поблизу ВР пролунало кілька вибухів. Згодом нардеп Антон Геращенко заявив, що у гвардійців кинули бойовою гранатою.

Нагадаємо, раніше в понеділок під будівлею Верховної ради України після голосування за зміни до Конституції сталася бійка між противниками змін до Конституції та працівниками правоохоронних органів. Одного зактивістів міліція затримала.

Перед голосуванням противники змін до Конституції перекрили дорогу біля ВР.