У Дебальцеве прибуло нове поповнення терористів – Тимчук

28 Серпня 2015, 10:10

Мотострілецька рота терористів чисельністю близько 90 осіб прибула до Дебальцевого. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Бойовики продовжують активно проводити «комплекс заходів» спрямованих на «відображення» міфічного «наступу українських військ». Групою ІО зафіксовано появу «в першій лінії» двох нових БТГ терористів, створених на основі мотострілкових батальйонів, посилених танками і артилерією. За нашою інформацією, також на різній стадії підготовки та зосередження знаходиться ще чотири БТГ (одна з них створюється на основі танкового батальйону)», – йдеться у повідомленні.

Також в район Дебальцевого перекинули на посилення мотострілецьку роту бойовиків. «(Чисельність роти – Ред.) всього близько 90 осіб, при чотирьох танках і 11 ББМ. Крім того, у складі роти – два мiномети 2Б9 «Василек», значна кількість протитанкових засобів (РПГ, кілька одиниць ПТРК). Зазначається вкрай низький рівень дисципліни в підрозділі, різноманітна форма одягу», – зазначив Тимчук.

Окрім того, на Бахмутськой трасі у напрямку селища Жолобок противник перекинув чотиригарматну батарею протитанкових гармат МТ-12 «Рапира» у супроводі однієї БРДМ-2 і двох БМП-2.

Як повідомлялося, 26 серпня у штабі АТО заявили, що позиції під Дебальцевим залишив «12-й батальйон тероборони ДНР» та зростання кількості випадків дезертирства серед бойовиків.