Голову РДА на Сумщині затримали на великому хабарі

27 Серпня 2015, 17:41

27 серпня міліція спільно з ГПУ затримала голову Липоводолинської РДА під час отримання хабаря. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, кримінальне провадження стосовно чиновника відкрили ще 29 липня.

«Зловживаючи службовим становищем вимагав неправомірну вигоду в сумі 1,5 млн грн за надання дозволу на проведення пошукових робіт на території району», – написав Аваков.

За інформацією міністра, Сьогодні 27 серпня чиновника затримали "на гарячому": через посередника він отримав частину хабара в сумі 700 тис. грн.

«Правопорушників затримано в приміщенні кафе, розташованому біля будинку райдержадміністрації. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії (обшуки в службових приміщеннях райдержадміністрації та за місцем проживання). Вирішується питання про затримання правопорушників в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їм про підозру», – додав він.

«І не кажіть мені – «їх потім випустить суд під заставу… все марно…» Ми зробили свою роботу – такий чиновник повинен бути з ганьбою вигнаний і засуджений. Нам, так само як і Вам не подобається практика м'яких покарань для хабарників. Я подав, Кабмін підтримав і направив до парламенту обваження санкцій. А поки чекаємо депутатського слова і… ловимо і будемо ловити хабарників!», – наголосив міністр.

За інформацією з офіційного сайту, головою Липоводолинської РДА є Валерій Олещенко.

Як повідомлялося, у Києві затримали начальника міграційної служби, який за гроші сприяв в оформленні громадянства України.

Нагадаємо, підполковника міліції затримали у зоні АТО за здирництво з підлеглих.