У Києві біля відділення «Сбербанку Росії» прогримів вибух

27 Серпня 2015, 08:45

Близько третьої години ночі в Києві на проспекті Перемоги невідомі підірвали відділення «Сбербанку Росії». Про це повідомили ЗМІ, згодом інформацію підтвердили в МВС.

Свідки кажуть, що невідомий у балаклаві підійшов до дверей банку, залишив пакет і втік. Після цього пакет вибухнув. Місце вибуху оточила поліція. Там працюють криміналісти та вибухотехніки. 

«Сьогодні в три години ночі стався вибух біля одного з банківських відділень на проспекті Перемоги. Охоронці повідомили, що спрацювала сигналізація», – йдеться в повідомленні МВС.

Зазначається, що в результаті вибуху в «Сбербанку Росії» були пошкоджені вхідні зовнішні двері та вітрина. Крім того, пошкоджено шибки в вікнах мешканців другого і третього поверхів, які розташовані над входом відділення.

«Слідчим відділом Святошинського районного управління міліції столиці відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої», – повідомив начальник ГУМВС України в м. Києві Олександр Терещук.

 

Також читайте: Терор у Києві: від телефонних «замінувань» до політичних замахів.

Це вже не перший замах на відділення російського Сбербанка. Щоразу атакують офіси в спальних районах, руйнування обмежуються вибитими дверима і шибками. 

Позначки: