Літаку АН-30Б присвоїли ім’я загиблого на Донбасі льотчика

24 Серпня 2015, 18:29

Літаку АН-30Б присвоєно ім'я Героя України Костянтина Могилка. Про це повідомила прес-служба «Укроборонпрому».

У вівторок, 25 серпня, в Києві пройдуть урочистості з нагоди присвоєння літаку Ан-30Б імені Героя України Костянтина Могилка та передачі машини Збройним силам. Очікується, що в них візьмуть участь президент України Петро Порошенко і керівництво країни.

«На території держпідприємства» Завод 410 ЦА, що входить до складу ДК «Укроборонпром», верховному головнокомандувачу Порошенку також продемонструють сучасні зразки авіаційної техніки, а саме: новітні матеріальні засоби, виготовлені вітчизняними підприємствами у рамках програми імпортозаміщення; військові вертольоти типу Мі; нові, модернізовані і відновлені літаки сімейства Антонова»,  – повідомляють в «Укроборонпромі».

Також дивіться: Укроборонпром відзвітувався про рік роботи (інфографіка).

Довідка: Костянтин Вікторович Могилко (1978-2014) – льотчик першого класу, командир екіпажу літака-розвідника Ан-30Б, підполковник Збройних сил України. Загинув 6 червня 2014 – його літак був збитий бойовиками «ДНР» в небі над Слов'янськом Донецької області. За виняткову мужність і героїзм удостоєний звання Герой України.

Нагадаємо, 22 серпня на військовому аеродромі Чугуєва, що на Харківщині, президент України Петро Порошенко вручив озброєння та військову техніку особовому складу Збройних Сил України для потреб підрозділів, які задіяні в антитерористичній операції на Донбасі.