Генштабу щойно доповіли про підготовку Росією провокацій у секторі «А»

24 Серпня 2015, 16:47

Генеральний штаб Збройних сил України заявив про підготовку провокацій із боку проросійських бойовиків в межах сектору «А», що на Луганщині. Про це заявив спікер Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов у понеділок.

«Близько 30 хвилин тому російська сторона через Спільний центр з контролю і координації повідомила українську сторону про те, що їй нібито відомо, що найближчим часом українська сторона завдасть вогневе ураження з використанням РСЗВ «Град» по позиціях бойовиків у н.п. Фрунзе (район Бахмутської траси, сектор «А» – Ред.). У свою чергу українська сторона через той же СЦКК поінформувала російську сторону про те, що всі системи, що перебувають на озброєнні ЗСУ, у тому числі «Гради», відведені на відстань, передбачену Мінською угодою», – сказав він. Він підкреслив, що такі дії російської сторони в Генштабі ЗСУ розцінюються як провокація.

Читайте також: Загроза масштабної ескалації бойових дій зростає перед Днем Незалежності – президент.

«Це все провокація. Якщо такий обстріл буде здійснений, то він буде виходити від іншої сторони конфлікту з метою дискредитації сил АТО», – підкреслив Селезньов.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко відбув до столиці Німеччини, де проведе переговори с канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом. Серед питань, які планується обговорити, – ситуація на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей, а також питання реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки та впровадження реформ в Україні.