Яценюк спрогнозував введення Росією повного ембарго на аграрний екпорт з України

21 Серпня 2015, 14:10

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує введення Росією повного ембарго на український аграрний експорт з 2016 року через набуття чинності угодою про зону вільної торгівлі України та ЄС. Про це він заявив під час брифінгу після наради з зернотрейдерами у Переяслав-Хмельницькому в п'ятницю 21 серпня.

«Вони ж (Росія – Ред.) хочуть (ввести ембарго на експорт агропродукції – Ред.) після набрання повноцінної чинності угодою про зону вільної торгівлі (з ЄС – Ред.) з 1 січня наступного року… Я так розумію, що вони повністю перекриють нам ринок, тому, коли дійде до нуля – будемо продовжувати шукати нові ринки і збільшувати обсяги (експорту – Ред.) продукції», – сказав він. 

Читайте також: Мінагрополітики назвало п'ять продовольчих товарів, які найчастіше завозять до України з РФ.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада синхронно з Європарламентом ратифікувала Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, включаючи створення зони вільної торгівлі.

Після консультацій представників Єврокомісії, України і Росії. Сторони домовилися відкласти до 31 грудня 2015 року введення в дію зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, а також про продовження Євросоюзом тарифних преференцій для українських товарів.